You are currently viewing UNESCO Dünya Miraslarımız Arslantepe ve Digerlerinin Tarihsel Hikayeleri 

UNESCO Dünya Miraslarımız Arslantepe ve Digerlerinin Tarihsel Hikayeleri 

 UNESCO Dünya Miraslarimiz Arslantepe Ve Digerlerinin Tarihsel Hikayeleri Sayin Antropolog M. levent Sevik Bey’in @levent.sevik anlatimi ve Doç.Dr. Francesca Balossi’nin video konferans üzerinden katılımıyla 27.05.2022 tarihinde gercekleşti.

Seminerde yılların Antropolog ve Tarih Araştırmacısı M. Levent Sevik ve “zoom” uygulaması vasıtasıyla Arslantepe Kazı Başkanı ve Roma Sapienza Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Francesca Balossi canlı yayın konferansa katıldı.

Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan, Türkiye’nin 84 aday mirasla dünyada 1. sırada yer aldığını altını çizerek, “Bu 84 aday mirastan biri de İznik. Eğer kabul edilirse Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık’tan sonra İznik, Bursa’mızın 2. dünya mirası değeri olacaktır. UNESCO’da dünya mirasları kültürel ve doğal olmak üzere iki bölümden oluşuyor:Türkiye’deki 19 dünya mirasından ikisi hem kültürel hem de doğal miras statüsünde bunlara da karma miras deniyor. Bunlar da Kapadokya ve Hierapolis. Bahsi geçenlerin dışındakilerin hepsi kültürel miras. Bursa’nın Nilüfer İlçesi Misi Köyün’de Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Uzman Antropolog ve Tarih Araştırmacısı M. Levent Sevik seminerde Türkiye’nin UNESCO dünya miraslarıyla ilgili tarihsel hikâyelerini ve ilgi çeken noktalarını katılımcılarla paylaştı.Seminere Arslantepe Kazı Başkanı ve Roma Sapienza Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Francesca Balossi ise Arslantepe kazısının dünya tarihi açısından önemini vurguladı.

Konferans sonunda Bursa UNESCO Derneği Başkanı Sayin İlker Özaslan ve Mimarlar Odasi Başkanı, Levent Sevik Bey’e katılım plaketini takdim ettiler.
Ayrica tüm sanat ve tarihseverlere konferansa gösterdikleri ilgiden dolayi teşekkür ederiz.
Bursa UNESCO Derneği